Bespovratna sredstva države za preduzeća preko ProCredit banke

Program podsticanja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku za početnike  u poslovanju u 2020. godini sprovodi Ministarstvo privrede Republike Srbije u saradnji sa Fondom za razvoj Republike Srbije.

Ukupno raspoloživa bespovratna sredstva za realizaciju ovog programa su 150.000.000,00 dinara.  Preostali iznos investicionog ulaganja privrednih subjekata finansiraće se iz kredita Fonda, a ProCredit banka još jednu godinu za redom izabrana za učesnika u Programu podrške malim preduzećima za nabavku opreme.

Pravo da se prijave na Javni poziv imaju preduzetnici, mikro i mala privredna društva, koji su registrovani u Agenciji za privredne registre najranije dve godine u odnosu na godinu podnošenja zahteva.

Podsećamo vas da mikro, mala i srednja preduzeća mogu da očekuju ovu podršku države kroz sufinansiranje nabavke nove proizvodne opreme, kao i za izvođenje građevinskih radova i to:
-proizvodne opreme i/ili mašina;
-transportno-manipulativnih sredstava uključenih u proces proizvodnje i unutrašnjeg transporta;
-delova, specijalizovanih alata za mašine ili drugih kapitalnih dobara;

-građevinske mehanizacije za potrebe obavljanja građevinskih radova,mogućnost  finansiranja mašina i opreme za unapređenje energetske efikasnosti i ekoloških aspekata sopstvene proizvodnje

Prijem zahteva će se vršiti sve dok se ne potroše sredstva za ovu namenu, a najkasnije do 31.12.2020. godine. Prijem zahteva se vrši na adresama Fonda u Nišu , Bulevar Nemanjića 14a i u Beogradu, Knez Mihailova 14, bilo predajom na pisarnici bilo slanjem preporučenom poštom.

Sve detaljnije informacije možete pročitati ovde

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *