Asocijacija za afirmaciju kulture, ASK

Asocijacija za afirmaciju kulture, ASK je udruženje građana koje više od sedam godina afirmiše različite aspekte kulture u svakodnevni život građana, naročito mladih. Profesionalci iz civilnog, korporativnog i javnog sektora 2015. godine osnivaju ASK sa idejom da svojim vremenom, znanjem i kontaktima utiču pozitivno na društvo u kome žive. Organizacija se u svom začetku bavila humanitarnim aktivnostima, ali je vremenom kroz više od 100 različitih projekata, kampanja i konsultantskih usluga za više od 30.000 mladih rastao i sam ASK.

ASK danas osnažuje mlade da kroz različite oblasti poput aktivizma, preduzetništva i brige o zaštiti životne sredine postanu aktivni nosioci promena u svojim lokalnim zajednicama.

Pored projektnih aktivnosti ASK je pokrenuo i ASK centar za edukaciju, kako bi kroz dodatne obrazovne sadržaje pružio dodatna znanja i veštine svojim sugrađanima. Dodatno, korišćenjem ASK Centra za edukaciju, naši partneri iz civilnog i korporativnog sektora doprinose samoodrživosti ASKa i njegovih primarnih aktivnosti.

U cilju transparentinijeg trošenja sredstava za realizaciju jednog od najprepoznatljivijih i finansijski najvećih projekata osnivači ASK-a su osnovali još jedno udruženje pod nazivnom „Svetionik znanja“ koje suštinski predstavlja deo Asocijacije za afirmaciju kulture čiji se članovi i bave sprovođenjem projekta Svetionik znanja. ASK je od nedavno član Unije poslodavaca Srbije i trudićemo se da zajedničkim aktivnostima utičemo i uspostavimo bolje ekološko i poslovno okruženje

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *