Anketa Stručna praksa u Srbiji

Unija poslodavaca Srbije uz podršku SOLIDAR Suisse/Swiss Labour Assistance SLA, realizuje istraživanje koje se bavi analizom stavova poslodavaca o stručnoj praksi u Srbiji. Istraživanje treba da iznedri moguće probleme sa kojima se suočavaju poslodavci prilikom organizovanja stručne prakse i da bude osnov za predlog Unije poslodavaca Srbije kako treba da izgleda izmenjen član 201. Zakona o radu koji reguliše stručno osposoblјavanje. U skladu sa odgovorima na ovaj upitk zalagaćemo se za uvođenje nove mere u Nacionalni akcioni plan za zapošlјavanje koja pored naknade za lice na praksi predviđa i naknadu za mentora tokom realizacije stručne prakse.

Vas pitamo kako treba da izgleda stručna praksa koju organizujete u svojim preduzećima, a ukoliko je ne organizujete šta je to što vas sprečava i kako da zajedno kreiramo meru stručne prakse koja će Vam u potpunosti odgovarati.
Anketa je u potpunosti anonimna i služi za prikuplјanje zbirnih podataka koji će biti predstavlјeni relevantnim državnim institucijama i zainteresovanoj javnosti.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *