Anketa poslodavaca – Minimalna cena rada

Unija poslodavaca Srbije, zajedno sa predstavnicima Vlade Srbije i reprezentativnim sindikatima, u avgustu počinje pregovore o minimalnoj ceni rada za 2023. godinu.

Obaveza je da minimalna zarada bude usvojena do 15. septembra. Pregovori se vode u okviru Socijalno-ekonomskog saveta, uz uvažavanje egzistencijalnih i socijalnih potreba  izraženih kroz vrednost minimalne potrošačke korpe, prosečne zarade, stope nezaposlenosti, rasta BDP-a, stope inflacije, opšteg niva ekonomske razvijenosti Republike Srbije i drugih zakonom definisanih parametara. Ukoliko socijalni partneri ne postignu dogovor, odluku o visini minimalne cene rada donosi Vlada Republike Srbije.

Unija, kao reprezentativna organizacija poslodavaca, u ovim pregovorima zastupa interese privrede, vodeći se svog osnovnog cilja – da unapredimo poslovno okruženje u kome radimo. Da bismo to uradili na najbolji mogući način sprovodimo anketu među poslodavcima. Želimo da od vas čujemo najtačnije moguće mišljenje o stanju u našim preduzećima, potencijalima i rizicima i, u krajnjem slučaju, spremnosti i kapacitetu da se isplati određena minimalna cena rada.

Za popunjavanje ankete Vam je potrebno dva minuta. Anketa je anonimna i svi dobijeni rezultati ankete će biti obrađeni i objavljeni kao statistički podaci, a vaši komentari neće biti potpisani. Informacije o tome kako prikupljamo podatke, kako će se oni koristiti i na koji način će Vaša prava biti zaštićena možete videti ovde.

Anketu možete popuniti na sledećem linku: https://bit.ly/3NqqZk3

Ukoliko postoje bilo kakve nejasnoće, ili su vam potrebne dodatne informacije, budite slobodni da nas kontaktirate direktno ili putem mejla ljilja.pavlovic@poslodavci.rs

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *