Anketa o učešću zaposlenih u upravljanju u preduzećima

Poštovani  ,

Republika Srbija, u procesu pristupanja Evropskoj uniji, ima obavezu da domaće zakonodavstvo uskladi sa zakonodavstvom EU (tzv. pravnim tekovinama EU). S obzirom na to što je na nivou EU usvojena Direktiva koja se odnosi na učešće zaposlenih u upravljanju preduzećem, Unija poslodavaca Srbije želi da među poslodavcima obavi konsulatacije, kako bi se na najpogodniji način, u skladu sa našom pravnom tradicijom i realnim okruženjem, ovaj pravni akt „približio“ nacionalnom pravnom sistemu.

Iz navedenih razloga kreirali smo Upitnik kroz koji nastojimo da saznamo šta Vi mislite o obavezama poslodavaca da informišu i konsultuju zaposlene u procesima koji se tiču budućih promena u upravljanju kompanijama i shodno tome buduće pozicije i prava zaposlenih.

Istraživanja pokazuju da su za zaposlene najbitniji međuljudski odnosi i radna atmosfera, na drugom mestu je tretman zaposlenih od strane menadžmenta, dok se visina plate, odnosno materijalni razlozi nalaze na trećem mestu. Takođe, i sve vodeće svetske kompanije ističu da im je upravo uključenost zaposlenih do određenog nivoa, pomogla u prevazilaženju mnogobrojnih problema (i onih u toku svetske ekonomske krize), poboljšanju produktivnosti rada i doprinela dobrom poslovnom ,,brendu“.

U prilogu Vam je Upitnik  te Vas najljubaznije molimo da izdvojite malo vremena i odgovorite na pitanja iz njega i dostavite nam ga na e-mail: j.budimcevic@poslodavci.rs

Mišljenje svakog poslodavca je izuzetno važno, jer želimo da ishodi ovog procesa doprinesu unapređenju i održivosti Vašeg poslovanja i srpske privrede, a upravo će Vaši odgovori poslužiti kao polazna osnova za analizu stanja i oblikovati stav Unije u procesima harmonizacije prava.

Napominjemo da će Vaši odgovori ostati anonimni.

Za sva eventualna pitanja možete nam se obratiti putem navedenog mejla ili na tel: 011 316 0248. Osoba za kontakt je Jelena Budimčević.

 

Sa poštovanjem,

Vaša Unija poslodavaca Srbije

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *