Aktiviran Socijalno-ekonomski savet u opštini Šid

U Šidu je održana Konstitutivna sednica Lokalnog socijalno-ekonomskog saveta opštine Šid. Sednicu Saveta svečano su otvorili predsednik opštine Šid, Zoran Semenović i pokrajinski sekretar za privredu i turizam i predsedavajući Pokrajinskog socijalno-ekonomskog saveta, dr Nenad Ivanišević.

Konstitutivnoj sednici su pored predstavnika opštine Šid u Socijalno-ekonomskom savetu, prisustvovali i predstavnici pokrajinskog Sekretarijata za privredu i turizam, predstavnici Saveza sindikata Vojvodine, pokrajinskog i Republičkog socijalno-ekonomskog saveta, predstavnici Unije poslodavaca Srbije, Unije poslodavaca Vojvodine i opštine Šid, kao i predstavnici Saveza samostalnih sindikata i UGS Nezavisnost Vojvodine i Šida.

Ovaj Savet je osnovan 2003. godine i registrovan u tadašnjem Ministarstvu rada, zapošljavanja i socijalne politike 2005. godine, a poslednjih desetak godina je bio neaktivan. Zalaganjem predsednika opštine, gospodina Zorana Semenovića i njegovog tima, Savet je ponovo aktivan i biće mesto za vođenje tripartitnog socijalog dijaloga na nivou lokalne samouprave.

Direktor Unije poslodavaca Srbije, Srđan Drobnjaković  ukazao je na značaj i ulogu lokalnih Socijalno-ekonomskih saveta kao i važnosti socijalnog dijaloga između, sindikata, poslodavaca i predstavnika lokalnih samouprava jer je to pravo mesto i način za zastupanje međusobnih interesa.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *