Subvencije za poslodavce uključene u dualno obrazovanje

Ministarstvo privrede je danas u saradnji sa Kancelarijom za dualno obrazovanje i Nacionalni okvir kvalifikacija, raspisalo Javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava u okviru Programa podrške jačanju kapaciteta poslodavaca uključenih u dualno obrazovanje za 2024. godinu.

Ovaj program omogućava poslodavcima koji obučavaju učenike završne godine školovanja na dualnim obrazovnim profilima da dobiju bespovratna sredstva u ukupnom iznosu od 50 miliona dinara. Sredstva su namenjena jačanju kapaciteta poslodavaca i mogu se koristiti za finansiranje naknade za učenje kroz rad, kao i za sufinansiranje instruktora.

Unija poslodavaca Srbije je aktivno učestvovala u radu Radne grupe za izradu Nacrta zakona o dualnom obrazovanju. Tokom ovog procesa, ulagali smo značajne napore kako bi ovaj propis predvideo subvencije za privredu, tačnije za poslodavce uključene u dualno obrazovanje.

Pozivamo sve poslodavce da iskoriste ovu priliku i prijave se na Javni poziv koji je otvoren do 12. septembra 2024. godine.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *