14.februara ističe rok za apliciranje za dodelu bespovratnih sredstava za preduzetnike, mikro i mala pravna lica

Podsеćamo vas da je Grad Beograd, Sekretarijat za privredu, raspisao Javni konkurs za dodelu sredstava za podršku razvoja preduzetništva na teritoriji grada Beograda za 2020. godinu. Predmet Javnog konkursa je dodela bespovratnih finansijskih sredstava u maksimalnom iznosu do 1.000.000,00 dinara po korisniku za kupovinu jednog ili više osnovnih sredstava (mašina i opreme), u cilju poboljšanja kvaliteta postojećeg ili uvođenje novog proizvoda/usluge u poslovni proces, uz obavezu zapošljavanja jednog nezaposlenog lica sa punim radnim vremenom sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje, sa teritorije grada Beograda na period od minimum jedne godine.

Ciljevi dodele su zapošljavanje nezaposlenih lica, afirmacija i podrška ženskog preduzetništva i rodne ravnopravnosti, unapređenje poslovnog procesa kroz uvođenje novih proizvodnih, poslovnih ili poboljšanje postojećih poslovnih linija, pokretanje novih preduzetničkih aktivnosti..

Ukupna visina opredeljenih bespovratnih finansijskih sredstava za podršku razvoja preduzetništva za 2020. godinu iznosi 20.000.000,00 dinara.

Pod osnovnim sredstvom podrazumevaju se mašine i oprema koje će se koristiti duže od jedne godine od dana potpisivanja ugovora i čija kupoprodajna vrednost po nabavljenom osnovnom sredstvu mora biti veća od 60.000,00 dinara bez PDV-a.

Precizno i tačno popunjena Prijava sa pratećom dokumentacijom podnosi se lično ili poštom na pisarnici Gradske uprave grada Beograda, Sekretarijata za privredu (Kraljice Marije br. 1, treći sprat), najkasnije do 14.02.2020, najkasnije do 15h

Detaljne informacije i tekst konkursa, u PDF formatu, i prijavu možete pogledati/preuzeti ovde

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *