Савез самосталних синдиката Србије обележио 118 година постојања

Поводом 27. априла – Дана Савеза самосталних синдиката Србије-СССС, у Београду је одржана свечана седница Већа СССС, на којој је обележено 118 година постојања организације.

Седници су, поред чланова Већа, Статутарног и Надзорног одбора, председника самосталних синдиката и већа на територији, присуствовали и министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дарија Кисић Тепавчевић, председник Уније послодаваца Србије Милош Ненезић, директор Агенције за мирно решавање радних спорова Ивица Лазовић, директор Инспектората за рад и његов заменик, Милан Цветков и Саша Перишић, секретар Социјално економског савета Републике Србије Душан Петровић.

Нагласивши да „правом послодавцу одговара да има задовољног радника“, председник Уније послодаваца Србије Милош Ненезић је поручио да треба променити постојеће прописе, како нам млади не би одлазили из земље, већ да добију адекватна примања за достојанствен рад.

Захваливши се тиму Социјално економског савета Србије, он је истакао да само социјалним дијалогом можемо да дођемо до тога да Србија буде боље место за живот, да млади остану и да се отворе нова радна места.

„Окружење се мења и треба да се прилагођавамо. Посебно са променама у школској класификацији занимања према потребама привреде. Плате да расту, услови рада да буду бољи“, закључио је Ненезић.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *