Zaključen poseban kolektivni ugovor za građevinarstvo i industriju građevinskog materijala Srbije

Unija poslodavaca Srbije i Sindikat radnika građevinarstva i industrije građevinskog materijala , zaključili su danas, 15. aprila 2024. godine, Poseban kolektivni ugovor za građevinarstvo i industriju građevinskog materijala Srbije. Kolektivnim ugovorom su uređena prava, obaveze i odgovornosti iz radnog odnosa zaposlenih i poslodavaca u oblasti građevinarstva koje je, zajedno sa poljoprivredom, pokretač privrede.

PKU su potpisali predsednik Sindikata radnika građevinarstva i industrije građevinskog materijala Saša Torlaković, i predsednik Sektora građevinarstva, industrije građevinskog materijala i stambene industrije Unije poslodavaca Srbije Veselin Ražnatović.

Oni su istakli da je ovaj kolektivni ugovor predstavlja dobar model saradnje sindikata i poslodavaca i da je ova saradnja pravi primer kako se dijalogom može doći do rešenja. Cilj je da se  podstakne konkurentnost nacionalne privrede i poslodavaca koji svoju delatnost obavljaju u oblasti građevinarstva i industrije građevinskog materijala, uz kreiranje kvalitetnih poslova i očuvanje dostojanstva na radu zaposlenih.

Potpisivanju PKU su prisustvovali Nikola Selaković, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Miloš Nenezić, predsednik Unije Poslodavaca Srbije, Ljubisav Orbović, predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije, Dušan Petrović, sekretar Socijalno ekonomskog saveta Republike Srbije,  kao i Jovana Erdeljan predstavnica Međunarodne organizacije rada.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *