“Sistem kvaliteta uslov za uspešno poslovanje i konkurentnost”

Asocijacija za kvalitet i standardizaciju Srbije organizuje 26. nacionalni i 12. međunarodni trodnevni stručni skup na Kopaoniku. Skup je okupio više od 450 eminentnih učesnika iz Srbije i iz zemalja u okruženju.

Predsednik Unije poslodavaca Srbije, Miloš Nenezić , je ukazao na značaj kvaliteta proizvoda na osnovu utvrđenog standarda u svim sferama privede koji su neophodni za uspešnu konkurentnost na evropskom, odnosno svetskom tržištu.

“Naši standardi kvaliteta su oduvek bili visoki unazad decenijama ali ih je neophodno prilagoditi prema svetskim standardima, prema evropskim normama a zatim i prema tržištima na kojima se nastupa” istakao je Miloš Nenezić.

U ime organizatora prisutnima se obratio prof. dr. Zoran Punoševac koji je istakao da je dugo i uspešno postojanje Asocijacije za kvalitet i standardizaciju Srbije, koja je ove godine obeležila 26 godina postojanja, zasluga ljudi koji žele da unaprede poslovanje organizacije. “Unapređenjem organizacije i primenom odgovarajućih standarda, odgovarajućih alata kvaliteta i metoda unapređujemo i sam naš region kao i celokupnu srpsku privredu” naglasio je Punoševac.

Na skupu je značajna pažnja posvećena temi Veštačke inteligencije kao ključnog elementa u ojačanju poslovanja i konkurentnosti.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *