Predsednik Unije na Međunarodnoj konferenciji #TDI24 u Berlinu

Predsednik Unije poslodavaca Srbije, Miloš Nenezić, prisustvovao je značajnom međunarodnom događaju #TDI24 – Tag der Industrie. Ovaj događaj je održan 24. i 25. juna 2024. godine u Gasometru na EUREF-Campusu u Berlinu. Poznat je kao konferencija budućnosti koju organizuje Savez nemačke industrije (BDI) i okuplja ključne donosioce odluka iz privrede, politike, nauke i društva.

Tema ovogodišnjeg #TDI24 bila je “Zajedništvo u polarizovanim svetovima”. Ključna pitanja konferencije ticala su se globalne ekonomije i političke stabilnosti, naglašavajući potrebu za ekonomskim napretkom, jačanjem Evrope nakon izbora, i očuvanjem partnerstva sa najvažnijim međunarodnim saveznicima.

Program je započeo govorom predsednika BDI, Zigfrida Rusvurma, a nastavljen govorom nemačkog kancelara Olafa Šolca. Panel diskusije su obuhvatale teme kao što su konkurentnost Evrope u polarizovanom svetu, budućnost industrije, i uloga transatlantskih odnosa.

Među istaknutim govornicima bili su i Bill Anderson, izvršni direktor kompanije Bayer, Robert Habek, vicekancelar i savezni ministar za ekonomiju i zaštitu klime, kao i Annalena Baerbock, savezna ministarka spoljnih poslova Nemačke.

Miloš Nenezić je tokom konferencije imao priliku da se sastane sa vodećim liderima i ekspertima, razmeneći iskustva i ideje o unapređenju privrednog razvoja i saradnje na međunarodnom nivou. Njegovo prisustvo na #TDI24 predstavlja značajan korak ka daljoj integraciji Srbije u globalne ekonomske tokove i jačanju bilateralnih odnosa sa ključnim ekonomskim partnerima.

Konferencija je završena sumiranjem ključnih zaključaka i preporuka za buduće korake, uz poziv na zajednički rad na stvaranju stabilnog i prosperitetnog globalnog ekonomskog okruženja.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *