Potrebno stvaranje boljih uslova za buduće stručnjake u oblasti hotelijerstva i turizma

Na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji, Univerziteta u Kragujevcu potpisan je Memorandum o saradnji između Unije poslodavaca Srbije i ovog Fakulteta.

Potpisivanje Memoranduma ukazuje na obostranu posvećenost ka stvaranju boljih uslova za buduće stručnjake u oblasti hotelijerstva i turizma, kao i na unapređenje poslovnog okruženja u Srbiji.

Ova saradnja predstavlja značajan korak ka povezivanju nauke i privrede, u cilju unapređenja obrazovnog sitema kroz praktičnu primenu znanja i veština, razvoj zajedničkih projekata i inicijativa koje će doprineti unapređenju turističkog sektora i promovisanju zelenih investicija.

U ime Fakulteta, memorandum je potpisao dekan, prof. dr Drago Cvijanović, dok je u ime Unije poslodavaca Srbije potpisnik bio direktor Srđan Drobnjaković.

Memorandum je potpisan tokom svečanog otvaranja Osmog međunarodnog naučnog skupa “Turizam i zelene investicije” koji je u periodu od 31. maja do 01. juna 2024. godine, okupio brojne goste iz zemlje i inostranstva, uključujući predstavnike institucija, ambasada, kao i učesnike iz Srbije, Kine, Turske, Mađarske, Slovenije, Hrvatske, Makedonije, Rumunije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i drugih zemalja.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *