Minimalna cena rada 2025. – Anketa poslodavaca

Unija poslodavaca Srbije sprovodi istraživanje stavova privrednika o visini minimalne cene rada za 2025. godinu u Republici Srbiji.

Pregovori sa predstavnicima Vlade Republike Srbije i sindikatima počinju u avgustu kako bi se najkasnije do 15. septembra donela odluka o minimalnoj ceni rada za narednu 2025. godinu.

Pregovori se vode u okviru Socijalno-ekonomskog saveta, uz uvažavanje egzistencijalnih i socijalnih potreba izraženih kroz vrednost minimalne potrošačke korpe, prosečne zarade, stope nezaposlenosti, rasta BDP-a, stope inflacije, opšteg nivoa ekonomske razvijenosti Republike Srbije i drugih zakonom definisanih parametara. Ukoliko socijalni partneri ne postignu dogovor, odluku o visini minimalne cene rada donosi Vlada Republike Srbije.

Anketu možete popuniti na sledećem linku: https://bit.ly/3xEyWQR

Za popunjavanje ankete Vam je potrebno dva minuta. Anketa je anonimna i svi dobijeni rezultati ankete će biti obrađeni i objavljeni kao statistički podaci, a vaši komentari neće biti potpisani. Informacije o tome kako prikupljamo podatke, kako će se oni koristiti i na koji način će Vaša prava biti zaštićena možete videti ovde.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *