Miloš Nenezić – novi predsedavajući Socijalno-ekonomskom savetu

Na 118.  redovnoj sednici Socijalno-ekonomskog saveta Republike Srbije održanoj danas, 24. aprila 2024. godine, funkciju predsedavajućeg ovog najvišeg tripartitnog organa preuzeo je Miloš Nenezić, predsednik Unije poslodavaca Srbije i generalni direktor Trayal Korporacije zamenivši dosadašnjeg predsedavajućeg Ljubisava Orbovića, predsednika Saveza samostalnih sindikata Srbije.

Na današnjoj sednici Socijalno-ekonomskog saveta Republike Srbije, usvojen je Izveštaj o radu ovog tela za 2023. godinu i dato je pozitivno mišljenje na Predlog odluke da se odredbe Posebnog kolektivnog ugovora za radno angažovanje estradno-muzičkih umetnika i izvođača u ugostiteljstvu primenjuje na sve poslodavce na teritoriji Republike Srbije koji nisu članovi Unije Poslodavaca Srbije.

Članovi Socijano-ekonomskog saveta

Takođe, doneta je odluka o potpisivanju Memoranduma o međusobnom razumevanju i saradnji Socijalno-ekonomskog saveta Republike Srbije i Nacionalnog ekonomskog i socijalnog saveta Mađarske čiji je cilj unapređenje odnosa između strana na uzajamno korisnoj osnovi.

Tema sednice je bilo i učešće delegacije Republike Srbije na 112. Konferenciji Međunarodne organizacije rada u Ženevi od 03. do 14. Juna 2024. godine, i Nacrt platforme za učešće delegacije naše zemlje na zasedanju.

Milošu Neneziću je ovo treći put da je izabran za predsedavajućeg Socijalno-ekonomskog saveta Republike Srbije (2018. i 2021. godine).

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *