30 godina uz Vas!

Već tri decenije Unija poslodavaca Srbije je posvećena ulaganju truda sa ciljem stvaranja boljeg poslovnog ambijenta, unapređenja radnih odnosa i jačanja ekonomske stabilnosti u našoj zemlji.

“Snaga je naša planinska rijeka, nju neće nigda ustaviti niko!” je poruka sa svečanosti održanoj povodom  obeležavanja jubileja Unije poslodavaca Srbije – 30 godina osnivanja i rada.

Miloš Nenezić, predsednik Unije poslodavaca Srbije se zahvalio prisutnima na izdvojenom vremenu, a posebno na njihovom radu i rezultatima rada koje ostvaruju u svojim organizacijama jer time jačaju Srbiju i doprinose razvoju humaniteta, i da je upravo to ono što Unija poslodavaca Srbije radi već 30 godina.

Dodao je da je Srbija svakog dana sve jača i jača, da zaposlenost raste, da se povećava broj privrednih subjekata, da plate rastu, budžet se puni, kao i da se i poslodavci i predstavnici zaposlenih suočavaju sa brojnim izazovima, i da svaki izazov sa sobom nosi opasnosti i šanse.

“Najbolji lek za izazove sa kojima se naša privreda i društvo suočavaju je u dijalogu. U modernom dijalogu između poslodavaca, sindikata i Vlade, predstavnika lokalne samouprave i institucija da jednim uvažavanjem, zajednički, sinergijski gledamo u buduće izazove, da opasnosti izbegnemo, šanse bolje iskoristimo. Zajedno ako se posvetimo cilju možemo mnogo toga”, naglasio je Nenezić.

Prisutnima su se obratili predsednik Saveza Samostalnih sindikata Srbije, Ljubisav Orbović, predsednica Ujedinjenih granskih sindikata “Nezavisnost” Čedanka Andrić, i Julia Drumea, viši specijalista za aktivnosti poslodavaca Međunarodne organizacije rada, koji su poželeli još mnogo jubileja i još mnogo konsenzusa, i uspešnog socijalnog dijaloga.

U okviru ove svečanosti smo imali posebnu čast da čujemo poruku generalnog sekretara Međunarodne organizacije poslodavaca, Roberta Suareza Santosa, jednog od najvažnijih glasova na globalnoj sceni kada je reč o zaštiti prava poslodavaca i unapređenju nihovih interesa.

Putem video poruke Uniji poslodavaca Srbije je jubilej čestitao i predsednik Međunarodne asocijacije ekonomskih i socijalnih saveta i sličnih institucija AICESIS, John Hubert Jacobs.

Čestitkama se pridružio i predsednik Evropskog ekonomskog i socijalnog komiteta EESC, Oliver Ropke, koji nisu bili u mogućnosti da prisustvuju svečanosti.

Ove veoma važne poruke podrške potvrđuju ugled koji Unija poslodavaca Srbije ima na međunarodnom nivou, kao i važnost njenog doprinosa jačanju socijalnog dijaloga.

U toku svečanosti potpisan je Sporazum o saradnji sa Opštim udruženjem indiustrijalaca Rumunije – UGIR. Ovaj Sporazum simbolizuje produbljivanje regionalne saradnje i razmenu iskustava i praksi u oblasti poslovanja, čime ćemo dodatno osnažiti naše ekonomske veze i doprineti razvoju privrede obe države.

Sporazum su potpisali Miloš Nenezić, predsednik Unije poslodavaca Srbije, i potpredsednik Opšteg udruženja industrijalaca Rumunije i potpredsednik za komunikacije Evropskog ekonomskog i socijalnog komiteta, Aurel Laurentiu Plosceanu. Potpisivanju ovog značajnog Sporazuma je prisustvovala NJ.E. Silvia Davidoiu, ambasadorka Republike Rumunije u Republici Srbiji.

Aurel Laurentiu Plosceanu

Tokom svečanosti su našim cenjenim saradnicima uručene zahvalnice za dugogodišnji doprinos i podršku Uniji poslodavaca Srbije. Dobitnici zahvalnica su :

  • Ljubisav Orbović,predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije ;
  • Čedanka Andrić, predsednica Ujedinjeni granskih sindikata „Nezavisnost“;
  • Jelena Žarić Kovačević,  ministarka državne uprave i lokalne samouprave;
  • Julia Drumea – viši specijalista za aktivnosti poslodavaca – ILO Budimpešta;
  • Borko Drašković, direkor Republičkog geodetskog zavoda;
  • Ivica Lazović, direktor Agencije za mirno rešavanje radnih sporova ;
  • Vesna Kovačević Stanković,  v. d zamenica Predsednika UO PIO Fonda;
  • Tatjana Matić- direktorka Fonda za razvoj;
  • Dragiša Golubović, predsednik Saveza estradno-muzičkih umetnika Srbije.

Jubilej je svojim anđeoskim glasom uveličala uvažena solistkinja Beogradske opere Ljubica Vranješ koju je pratio pijanista Lazar Marić, a kulturno umetnički program je upotpunio folklorni ansambl „Lazarica“ iz Kruševca, i solista Srđan Novaković.

Ovaj značajan jubilej su, pored članova Unije poslodavaca Srbije i predstavnika socijalnih partnera, svojim prisustvom uveličali naši dragi prijatelji i saradnici, predstavnici Vlade, nacionalnih institucija, regionalnih organizacija poslodavaca – pomoćnik ministra za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Martinović, ministarka državne uprave i lokalne samouprave Jelena Žarić Kovačević, ministar rada Republike Srpske, Danijel Egić, direktori Fonda za razvoj, Nacionalne Službe za zapošljavanje, Republičke agencije za mirno rešavanje radnih sporova, Republičkog geodetskog zavoda, kao i predstavnici Uprave za bezbednost i zdravlje na radu, Republičkog zavoda za statistiku, Instituta ekonomskih nauka, Evropskog pokreta u Srbiji, Privredne komore Srbije, Privredne komore Beograda, Socijalno ekonomskog saveta Republike Srbije, Socijalno ekonomskog saveta Grada Beograda, Socijalno ekonomskog saveta Republike Srpske, kao i predsednici udruženja poslodavaca iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Republike Srpske, Crne Gore i Makedonije.

Više fotografija na Facebook profilu Unije poslodavaca Srbije.

Miloš Nenezić, predsednik Unije poslodavaca i Nebojša Atanacković, počasni predsednik Unije polodavaca Srbije

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *