9. februara ističe rok za prijavu na konkurs za 17. Virtus nagradu za filantropiju

VIRTUS nagrada za 2023. godinu biće dodeljena u 5 glavnih kategorija: Nagrada za korporativnu filantropiju, Nagrada za malo i srednje preduzeće, Nagrada za dugoročno partnerstvo između poslovnog i civilnog sektora, Nagrada za individualnu filantropiju i Nagrada za mlade filantrope. Ove godine će po prvi put biti dodeljena i nagrada koja u fokus stavlja filantropsku podršku osnaživanju žena i devojčica.

„Žene su važan deo društva, ali njihov položaj je i dalje težak. Nasilje nad ženama poprima oblik epidemije, jer su brojke koje govore o ženama žrtvama nasilja u porastu na čitavom Balkanu. Da bi se takva situacija promenila, potrebno je zajedničko delovanje šire društvene zajednice, uzimajući u obzir da pitanje rodne ravnopravnosti zahteva promene u obrazovanju, zakonskoj regulativi, odnosu medija prema toj temi. Sve aktivnosti koje doprinose osnaživanju žena od izuzetnog su značaja i zavređuju veliku podršku“, izjavila je Ida Prester – ambasadorka ovogodišnjeg Virtus priznanja za podršku osnaživanju žena i devojčica.

Konkurs za VIRTUS nagradu za 2023. godinu sprovodi se uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), OAK fondacije, Fondacije Čarls Stjuart Mot i Fonda braće Rokfeler.

Više informacija o propozicijama konkursa, načinima prijavljivanja, kriterijumima za izbor dobitnika i sastavu nagradnog žirija možete naći na linku.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *